slider2

Aggregaat kiezen in 2 stappen

Wilt u een aggregaat huren voor een feest, een evenement, bij stroomuitval of werkzaamheden aan het net? Maar u weet niet welk aggregaat u moet kiezen? Marcel Treur helpt u bij de keuze van het juiste aggregaat. In 2 stappen kiest u het juiste aggregaat.

Voor welke situatie is het aggregaat nodig?

Een aggregaat is gemaakt om elektriciteit op te wekken. De keuze van het aggregaat hangt af van het vermogen dat u nodig heeft. Voor elke situatie is een ander aggregaat geschikt.

Stap 1:  Welke spanning heeft u nodig?

Belangrijk om te weten is welke spanning u nodig heeft en welke apparaten er op het aggregaat moeten worden aangesloten.

Overname van de gehele stroomvoorziening

Wilt u dat een aggregaat de gehele stroomvoorziening kan overnemen bij een stroomstoring of stroomonderbreking?
Er zijn 2 mogelijkheden:

  • 230 volt is de standaard spanning in de meeste woningen in Nederland.
  • 400 volt Krachtstroom komt soms ook voor in woningen, maar voornamelijk fabrieken en bedrijven hebben een 400 volt krachtstroomaansluiting.

Tevens is het belangrijk om te weten hoe zwaar de zekeringen zijn, van de aansluiting die het pand binnenkomt (bijvoorbeeld 3x 25A / 3x 50A of nog meer). Wilt u dat het aggregaat de volledige aansluiting kan overnemen? Afhankelijk van de situatie kiest u een aggregaat.

Stap 2: Hoeveel vermogen heeft u nodig?

Heeft u het aggregaat nodig voor elektrische apparaten? Controleer dan het vermogen van de apparatuur die u wilt aansluiten op het aggregaat. Tel het gevraagde vermogen van alle elektrische apparaten bij elkaar op die op het aggregaat worden aangesloten. Neem bij twijfel contact met ons op om u te laten adviseren.

Piek vermogen

Er moet ook rekening gehouden worden met het piek vermogen, ook wel opstart vermogen genoemd. Elektrische apparaten kunnen bij het opstarten voor een korte tijd meer vermogen vragen. Een lucht compressor bijvoorbeeld. Deze heeft altijd een meer vermogen nodig bij het opstarten. Dit kan soms oplopen tot 5x het vermogen van de elektra motor.

Hulp bij het kiezen van een aggregaat?

Natuurlijk helpen wij u bij het bepalen van het juiste aggregaat. Marcel Treur geeft u vrijblijvend advies en  staat voor u klaar als u een aggregaat wilt huren. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.